24 Haziran 2014 Salı

ÖLÜMÜN YENİ ADI : BONZAİ

ÖLÜMÜN YENİ ADI : BONZAİ
BURSA’DA GENÇLER ÖLÜYOR, FARKINDA MISINIZ?

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Eşsözcüleri Mediha Özdemir ve Yüksel Akgün bir basın açıklaması yaparak Bursa'da son günlerde sıklıkla yaşanan uyuşturucudan ölümlere değindiler. Basın açıklaması şöyle;
Bursa’da bonzai denilen sentetik uyuşturucu nedeniyle gençler hayatlarını kaybetmeye devam ediyor. Dün 18 yaşında bir genç daha bonzai koması nedeniyle yaşamını yitirdi. Son altı ay basına yansımış haberler durumun bir felaket olduğunu gösteriyor. Haberlere göre,
Ocak ayında 3 genç bonzaiden komaya giriyor.
21 Mayıs tarihlerinde iki genc bonzai komasından baygın bulunuyor.
4 Haziran’da bir genç bonzai komasından ölü bulunuyor.
Sadece İnegöl’de 30 gencin hastanede bonzai tedavisinde olduğundan bahsediliyor.
17 yaşındaki bir genç, abisi tarafından bonzai parası için öldürülüyor.
Uyuşturucu kullanım yaşının 10’a indiği söyleniyor.
Dört gün önce, 20 Haziran’da bir genç Timurtaşpaşa Camii’nin avlusunda bonzai yüzünden komaya girmiş.
Dün ise Atıcılarda bir genç yaşamını yitirdi.
Bunlar bizim bildiklerimiz. Hastanelerde, karakollarda ve hatta oralara da ulaşamayıp evlerinde bonzai komaları geçiren gençlerimizin sayısı nedir bilmiyoruz.
Bursa’da gençler, uyuşturucu tacirlerinin elinde bir bir komaya girerek ölüme yürüyorlar. Gençlerin yaşamları acıyla kararıyor. Aileler evlerinde kimseyle paylaşamadıkları trajediler yaşıyorlar. Peki yetkililer ne yapıyor?
Bursa’daki uyuşturucu satıcıları ve çeteleri acilen yakalanmalı ve haklarında gerekli yasal süreç başlatılmalıdır. Ancak bu sorun sadece asayiş ve güvenlik sorunu olarak ele alınarak, Anayasa'daki gençleri alkol, uyuşturucu gibi alışkanlıklardan korumayı öngören maddelerle, yasakçı anlayışla önlenemez. Gençlerin kendilerini ifade edebilecekleri özgür ortamlar yaratılmalıdır.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, betona ve reklam harcamalarına ayırdığı bütçenin birazını bu gençler için kullanabilir. Gençlerimizin kendileri geliştirebilecekleri bilim, sanat, kültür, spor ve siyasetle ilgilenebilecekleri özgür, demokratik birimler oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Örgütü olarak kamuoyuna sesleniyoruz, gelin birlikte gençleri dinleyelim. Onların sesine kulak verelim. Eminiz ki bize söyleyecekleri çok şey var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder