21 Haziran 2014 Cumartesi

En kapsamlı Soma araştırması Yeşiller ve Sol Gelecek'ten

Soma’da… Daha düşük maliyetle daha çok üretim yapmak, kısacası daha çok kazanmak adına zorlanan kömür ocağında büyük bir facia yaşandı ve 301 madencimizi maden ocağında şehit verdik. Türkiye’nin geleceğinde yeni Soma’lar olmaması için bu büyük faciadan ders çıkarılması gerekiyor. Dersi de, başta devlet olmak üzere, madencilik sektörü çıkarmak durumunda. Gerçi…
Aradan geçen günler içinde Soma unutulmadı, azalarak da olsa gündemdeki yerini koruyor, ama bugüne kadar Soma’daki maden faciası ile ilgili en kapsamlı araştırmayı da Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi yaptı.
Bu araştırmayı…
YSGP Parti Meclisi Üyesi ve İl Eşbaşkanı Yüksel Akgün’le birlikte İl Sekreteri Ahmet Serdar Eren ve İffet Karaca getirdiler.
Kitap haline de getirilen çalışmanın sosyolojik boyutu da madenlerde çalışanların yaşamlarına ve ailelerine dikkat çekiyor.
Şu da bir gerçek ki…
Seslerini pek fazla duyuramasalar da, çalışmaları kamuoyuna pek ulaşamasa da Yüksel Akgün’ün lokomotifliğinde YSGP çok özel çalışmalara imza atıyor. Geçmişte de siyasi çalışma anlamında topluma yönelik araştırmaların yanında ürettikleri projelerle bildiğimiz Akgün ve arkadaşları, halka yalnızca doğruyu söyleme konusunda kararlılık sergiliyorlar.
Bu çabanın da bir gün karşılık bulacağına inanıyorlar.
Bu arada…
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa Örgütü, ayrıntılı çalışmayla hazırlanan Soma raporunu dün akşam Şehreküstü Meydanı’nda kurulan stantla imza kampanyası haline dönüştürdüler. Toplanacak imzalar daha sonra ilgili yerlere iletilecek.

Ahmet Emin Yılmaz- OLAY Gazetesi- 21.06.2014http://www.olay.com.tr/makale/ahmet-emin-yilmaz/besasin-yeni-hamlesi-ekmek-ve-peynirden-sonra-gunl/23614.html#.U6Ut9PdrMcB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder