10 Aralık 2014 Çarşamba

SİZ HANGİ YEŞİLDEN SÖZ EDİYORSUNUZ?



Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Örgütü 11-12 Aralık'ta Bursa'da yapılacak "Yeşil Şehirler Zirvesi" konusunda bir açıklama yaptı:

SİZ HANGİ YEŞİLDEN SÖZ EDİYORSUNUZ?

Bursa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla 2017 yılı için "Avrupa Yeşil Başkenti" olmaya aday gösterilen Bursa, şimdi de "Yeşil Şehirler Zirvesi"ne ev sahipliği yapacakmış. Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin yanı sıra Bursa Valiliği’nin de katılımı ile düzenlenecek "Yeşil Şehirler Zirvesi” 11-12 Aralık'ta Bursa’da yapılacak.
“Yeşile Şehirler” ifadesi kulağa hoş geliyor, hele Bursa için söylenmesi çok daha güzel ama ne kadar gerçekçi? Uludağ rant uğruna yağma edilirken, Nilüfer çayı sanayi artıkları ile simsiyah akarken, şeftali bahçeleri bir bir yok olurken, dağ tepe taş ve maden ocakları ile dolarken, zeytinliklerimiz yeni yasa ile tehdit altında iken Bursa nasıl “Yeşil” olacak?
Bugüne kadar Bursa’nın yeşiline, doğasına verilen zararlar yetmezmiş gibi şimdi de Bursa ovasına, DOSAB’a termik santral yapma çalışmaları var. Bursa’nın hemen tüm STK, oda, siyasi partileri ve Bursa halkı karşı çıktığı halde sanayicinin üç kuruş fazla kazanma hırsı nedeniyle yapılmak istenen bu “ölüm santrali” ne ses çıkarmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği şimdi nasıl “Yeşil Şehir Bursa” diyebiliyor? Yoksa sizin “yeşil” den kastınız başka bir şey mi?
Yeşil kelimesi ile doları anlayanlar “Yeşil Bursa”dan söz etmesinler. Gerçekten çevreden, doğadan, yeşilden yana iseniz önce bunun gereğini yapın. Uludağ’a, Nilüfer çayına, İnegazi’ye, Kozağacı’na, Bursa ovasına sahip çıkın. Doğayı talan eden, yaşamı yok eden tesislere izin vermeyin.
Biz, ölüme karşı yaşamı; kömürün karasına karşı ağacın yeşilini savunuyoruz, doların değil! 13 Aralık C. Tesi saat 15.00 de Setbaşı’nda “DOSAB Termik Santralına Hayır” platformu tarafından düzenlenen mitinge yaşamdan, yeşilden yanan olan tüm Bursa halkını katılmaya çağırıyoruz.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Eş sözcüleri
Necla Türemen – A. Serdar Esen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder