15 Aralık 2014 Pazartesi

DOSAB, HALKA RAĞMEN BU SANTRALİ YAPAMAZ!

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa Eş sözcüleri Necla Türemen ve A. Serdar Esen bir basın açıklaması yaparak, 13 Aralık tarihinde düzenlenen "DOSAB Termik Santralına Hayır" mitingine değindiler ve "DOSAB halka rağmen bu santrali yapamaz" dediler.



13 Aralık C.Tesi günü, içinde bizim de yer aldığımız yüzden fazla kurumun oluşturduğu “DOSAB Termik Santraline HAYIR” platformu tarafından düzenlenen miting Bursa’da son yılların en büyük katılımı ile gerçekleşti. Farklı siyasi görüş, inanç ve toplumsal kesimlere mensup binlerce Bursa’lı “termik santral istemiyoruz”, “termiğe inat, yaşasın hayat”, “sağlıklı yaşam hakkımız” sloganları ile yürüdü.
Mitingte hiçbir siyasi parti veya grubun bayrağı, pankartı yoktu ama AKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi, HDP’lisi ve diğerleri de olmak üzere herkes birey olarak oradaydı. Siyaset yapılmadı, sadece insanın ve doğanın hakları savunuldu, topluca “ölmek değil, sağlıklı yaşamak istiyoruz” diye haykırıldı.
Umarız bundan sonra milletvekilleri, bakanlar, Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Başkanları konuya daha farklı yaklaşırlar, halka rağmen bu termik santralın yapılamayacağını kabul ederek buna uygun davranırlar. Umarız, her fırsatta “milli irade”yi söz konusu edenler, halkın bu tepkisini göz ardı etmezler. Eğer bu tepki dikkate alınmazsa, seçimler geldiğinde halkın da kendilerini dikkate almayacağından emin olsunlar.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak biz DOSAB’da ve her yerde termik santrallere karşıyız ve temiz, yenilenebilir enerjiyi savunuyoruz. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak biz temsili demokrasiyi, merkezi yönetimi değil; katılımcı demokrasiyi ve yerinden yönetimi savunuyoruz. Bursa’da yapılacak bir işe Ankara değil, Bursa’da yaşayanlar karar versin diyoruz.
İktidarı, belediyeleri, kamu yöneticilerini birkaç yüz sermaye sahibinin karını arttırması karşılığında halk sağlığı ve doğanın yok edilmesi anlamına gelen bu termik santrale DUR demeye çağırıyor, halka rağmen bu santralın yapılamayacağını bir kez daha vurguluyoruz.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa Eş sözcüleri
Necla Türemen – A. Serdar Esen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder