28 Mayıs 2014 Çarşamba

BİR DAHA ASLA !

Dün 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin yıldönümü idi. Bugün ise 12 Eylül darbesinin baş mimarları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılandığı darbe davasının duruşması var. Öncelikle, kim tarafından ve hangi nedenle yapılmış olursa olsun, tüm darbelere kesinlikle karşı olduğumuzu ve darbeler arasında ayrım yapılamayacağını belirtmeliyiz. Bu darbelerin artık son olmasını umuyor ve “bir daha asla” diyoruz.
Ne yazık ki ülkemizde darbeler aradan geçen bu kadar yıla karşın hala yargılanamamış, failler cezalandırılamamıştır. 33 yıl geçmesine karşın ülkemizde hala 12 Eylül darbe anayasası geçerlidir ve kaldırılamamıştır. Darbelerle hesaplaşılmadan gerçek bir demokrasiden söz edilmesi olanaksızdır. Bu nedenle darbelerin ve darbecilerin yargılanması, darbe anayasasının kaldırılarak sivil ve demokratik bir anayasanın oluşturulması en acil görevlerden biridir.
Ülkemizde bir daha darbe olmaması ve günümüzde görüldüğü gibi sivil dikta heveslilerinin ülkeyi otoriter yönetimlere sürüklemesinin tek ilacı daha fazla demokrasi ve özgürlüktür. Katılımcı demokrasi ve yerel yönetimlerin güçlendirildiği yerinden yönetim anlayışı, demokratik, eşit, adil ve özgür bir Türkiye’yi inşa etmenin tek yoludur.
Mediha Özdemir – Yüksel Akgün Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Bursa İl Eş sözcüleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder