31 Mayıs 2014 Cumartesi

BAŞKA BİR CUMHURBAŞKANLIĞI MÜMKÜN

Geçtiğimiz yıl bu zamanlar başlayan Gezi Direnişi ülkemizde yeni bir dönemin kapısını açtı. Yaşamlarını etkileyen kararlarda kendi görüşlerinin alınmasını isteyen, çevreye, yeşile sahip çıkanlar “biz buradayız” dediler. Gezi, “Başka Bir Dünya, Başka Bir Türkiye Mümkün” diyenlerin umutlarını yeşertti.
Yakın zamanda yaşanan Soma Katliamında üç yüzden fazla canın yitirilmesi, “insan, emek ve doğa”ya değer verilmediğinin açık bir göstergesiydi. Artık daha yüksek sesle “insana, emeğe, doğaya saygı” diye haykırma zamanıdır.
Bu ortamda Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidiyoruz. Bir yanda AKP’nin adayı(muhtemelen Erdoğan), diğer yanda MHP ve CHP öncülüğünde “çatı aday” tartışmaları. Ülke uzun süredir AKP – CHP/MHP ikilemine sıkışmış, kutuplaşmış durumda. Bu durum Cumhurbaşkanlığı seçiminde de sürecek gibi. Biz bu kutuplaşmaya karşı “üçüncü yol” u öneriyoruz.
Toplumun tüm ezilen, sömürülen, ayrıma uğrayan kesimlerinin ortak Cumhurbaşkanı adayını oluşturmak için, HDK ( Halkların Demokratik Kongresi) tarafından düzenlenen “Başka Bir Cumhurbaşkanlığı Mümkün” paneline tüm Bursa halkını, basının değerli temsilcilerini davet ediyoruz.
Panel 1 Haziran Pazar günü saat 20.00 de Ördekli Kültür Merkezinde yapılacaktır. Panele Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Sevil Turan’da katılmaktadır. Panelin diğer konuşmacıları eski BDP M.Vekili Hamit Geylani, Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, Yazar ve HDP PM üyesi Hüda Kaya’dır.
Adalet, eşitlik, özgürlük ve barış için “Başka Bir Cumhurbaşkanlığı Mümkün”
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Bursa Eş sözcüleri Mediha Özdemir - Yüksel Akgün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder