9 Mart 2014 Pazar

BARIŞ, EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK VE ADALET İÇİN HDP'DEYİZ

BARIŞ, EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK VE ADALET İÇİN HDP’DEYİZ
30 Kasım 2013 tarihinde toplanan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 1. Olağan Konferansı seçimlere HDP (Halkların Demokratik Partisi)nin bir bileşeni olarak girilmesi kararını almıştı. Partimiz, onlarca siyasi parti, grup ve bağımsız bireyin oluşturduğu HDP’yi, AKP ve CHP arasına sıkışan siyaseti aşmak için önemli bir fırsat ve ortak geleceğimizin güvencesi olarak görmektedir.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi seçime girilen bütün yerellerde, eşitlikçi, ekolojist, demokratik, katılımcı, adil ve özgür yerinden yönetime dayalı siyaset zeminini toplumsallaştırmayı amaçlamaktadır. İstanbul Bakırköy, Beykoz, Beylikdüzü, Adalar; Ankara Çankaya; Muğla İl ve Bodrum, Marmaris; Eskişehir, Ordu, Giresun, Trabzon, İskenderun, Artvin/Hopa ve daha pek çok yerde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyeleri HDP listelerinden belediye başkan adayı olarak seçimlere katılmaktadır.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, tüm Türkiye’de HDP adaylarının kazanması, HDP’nin oyunu arttırarak demokrasi, eşitlik, barış ve ekoloji mücadelesi için çaba göstermektedir. Bursa’da da HDP B.Şehir Belediye Başkan adayı Hasan Özaydın ve diğer ilçe belediye başkan adaylarını destekliyor, barıştan ve demokrasiden yana herkesi HDP’ye oy vermeye çağırıyoruz. HDP Eş başkanı Sebahat Tuncel 10 Mart P.Tesi günü Bursa’ya gelecek, saat 16.00 da Arabayatağı meydanında halka seslenecektir. Aynı gün Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Naci Sönmez’de Bursa’da olacak, Sebahat Tuncel ile birlikte HDP seçim çalışmalarına katkıda bulunacaktır. Naci Sönmez’in, iki gündür HDP heyeti ile birlikte bulunduğu Ordu ve Giresun’da yaşadıkları saldırılar konusunda da değerlendirme yapması beklenmektedir.
HDP’ye yapılan ırkçı saldırıları kınarken, tüm duyarlı Bursa halkını, basınımızın değerli temsilcilerini HDP’yi, HDP seçim çalışmalarını izlemeye çağırıyoruz.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Eş sözcüleri
Mediha Özdemir- Yüksel Akgün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder