29 Mart 2014 Cumartesi

ADALAR'DA, HOPA'DA, İSTANBUL'DA, BURSA'DA OYLAR HDP'YE.

Yeşiller ve Sol Gelecek Bursa olarak bizler de HDP'nin yerel seçim çalışmalarına elimizden geldiği kadar katılmaya çalışıyoruz. 28 Mart Cuma günü Bursa'dan onbeş Yeşiller ve Sol üyesi İstanbul/ Adalar'a gittik. Adalar'da 12 kadın ( Türk, Rum, Ermeni vb..çeşitli kimlik ve inançta) Adalar belediyesini yönetmeye aday olmuştu. HDP'nin çok renkli, çok kimlikli, çok inançlı, çok dilli politikasını ve kadınlara uyguladığı pozitif ayrımcılık ilkesini en açık biçimde ortaya koyan Adalar adayları eşitliğe, özgürlüğe, barışa umut bağlayanlara heyecan veriyor. Bizler de Adalar'daki 12 kadının bu çok özel mücadelesine destek olmak için son seçim etkinliklerine katıldık. Oradaki eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış havası hepimize çok iyi geldi. Umudumuzu tazeleyerek döndük. Bu ülkede birşeyler değişecekse ancak böyle değişecek. Kadınlar, gençler, azınlıklar, Kürtler, Aleviler, emekçiler, engelliler, LGBTİ bireyler özgürleştikçe ve eşit birer yurttaş oldukça aslında hepimiz özgürleşeceğiz.
Dün Adalar'da her dilden şarkılar, türküler söylendi; halay çekildi, horon tepildi, çiftetelli oynandı. Tüm diller, kültürler özgürce birbiriyle dansetti.
Adaların 12 dev kadınına teşekkür ediyoruz, yolları açık olsun diyoruz. Onların alacağı her oy bu ülkede demokrasiye, eşitliğe, barışa verilmiş oylar olacak.
Adalar'da, Hopa'da, İstanbul'da, Bursa'da Türkiye'nin her yerinde OYLAR HDP'ye diyoruz. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz. ŞEHİR BİZİM ŞEHRİMİZ GERİ ALCAZ YAN YANA.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder