16 Kasım 2013 Cumartesi

YEŞİLLER VE SOL BURSA "YENİLENDİ"

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 25 Kasım 2012 tarihinde kurularak “İnsan, Emek ve Doğaya Saygı” temelinde yeni bir siyaseti müjdelemişti. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Örgütü de Ocak 2013’te kurulmuş, Bursa’da gerek emek alanında, gerek iktidarın pervasız kalkınma hamlelerinin yarattığı doğa katliamları karşısında, gerekse toplumsal mağduriyetlere karşı duruşu ile siyaset alanında yeni ve farklı bir ses oluşturmuştu.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl örgütü 1. Olağan Konferansını 2 Kasım 2013 tarihinde Ördekli Kültür Merkezinde yaptı. Toplumun tüm farklı kesimlerin kendilerini ifade ettiği bir “serbest kürsü” oluşturarak “ötekilerin sesi” olduğunu gösterdi. 6 Kasım 2013 tarihinde ise 1. Olağan Kongresini yapan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Örgütü yeni yürütme kurulunu belirledi.
Yeşiller ve Sol Bursa’nın İl Eş sözcülüklerine yeniden Mediha Özdemir ve Yüksel Akgün seçildiler. İl sekreterliğine A.Serdar Esen, İl Saymanlığına Ahmet Okumuş seçilirken Necla Türemen, M.İhsan Dirican, İnci Polat, İlknur Sağlam, İffet Karaca, Hasan Orak ve Cenk Günel üyeliğe seçildiler. Kotalara uygun olarak beş kadın ve üç gencin yer aldığı 11 kişilik yürütme kurulunda yedi kişi ikinci kez seçilirken, dört isim ilk kez yer aldı.
Y

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder