30 Mart 2013 Cumartesi

İKLİM VE ÇEVRE ADALETİ PANELİ YAPILDI

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa İl Örgütü tarafından düzenlenen "İklim ve Çevre Adaleti" paneli 30 Mart 2013 tarihinde Ördekli Kültür Merkezinde yapıldı.
Panelde ilkonuşmayı Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş sözcüsü Sevil Turan yaptı ve partinin başlatmış olduğu 4A(4Adalet) kampanyasına ilişkin bilgi verdi. Toplumsal adaletin gerçekleşmesi için İktisadi Adalet, İklim ve Çevre Adaleti, Katılım Adaleti ve Tanınma Adaletine gerek odluğunu söyleyen Turan, bunları "Ekmek", "Su", "Söz" ve "Kimlik" ile sembolize ettiklerini belirtti. İklim ve Çevre Adaletinin giderek artan önemine de değinerek, küresel ısınmanın yarattığı iklim değişikliğinin geleceğimizi tehlikeye attığını ve buna karşı mücadelenin öneminden söz etti.
Panelde ikinci konuşmacı "Küresel Eksen Değişimi Koordinatörü" Mahir Ilgaz da iklim değişikiğinin yarattığı tehlikelere dikkat çekerek, 29 Haziran 2013 tarihinde İstanbulda gerçekleştirilecek uluslararası eylem için destek istedi.
Ekoder başkanı Arca Atay da çevre kirliliği ve ekoloji mücadelesinin öneminden söz etti, özellikle Gemlik körfezindeki kirlilik ve Nilüfer Çayının kirlilğine karşı gerçekleştirilen eylemlerini anlattı.
HDK Çevre Komisyonu adına konuşan Ayhan Kazancı, HDK'nın çevre mücadelesine verdiği önemi dile getirdi, HDK ve Doğader adına Bursa'nın çevre sorunları konusunda yapılan çalışmalardan sözetti.
Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu adına söz alan Fahir Denizman da NKK olarak yaptıkları çalışmaları anlattı, çevre ve iklim mücadelesinin önemine değindi.
Toplantı Başköy, Kozağacı, Nilüfer Çayı, İnegazi, Uludağ gibi Bursa'nın önemli çevre sorunlarının takipçisi olunduğu, haka, çevreye ve iklime zarar veren her girişimin karşısında olunacağı açıklamasıyla sona erdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder