19 Temmuz 2014 Cumartesi

NİLÜFER GÖREVİNİ YAPTI, SIRA BÜYÜKŞEHİR’DE



NİLÜFER GÖREVİNİ YAPTI, SIRA BÜYÜKŞEHİR’DE

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İnegazi’de 39.444 m2 lik taşınmazlar üzerinde plan değişikliği yapılarak “sanayi alanı”na çevrilmiş ve plan değişikliği 24 Haziran 2014’te otuz gün süre ile askıya çıkarılmıştı.
Çimento fabrikaları gelişmiş ülkelerin yıllar önce terk ettiği, çevreye ve insana zararları kanıtlanmış tesislerdir. Öte yandan katılımcı demokrasi anlayışının tersine merkezi bir kararla, halkın ve yerel belediyeler ile STK’ların onayı alınmadan böyle bir kararın alınması kabul edilemez.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak plan değişikliğini kabul etmediğimizi açıklamış ve tarafımızdan desteklenen bir imza kampanyası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi’ne çağrı yapılarak imar planı değişikliğine itiraz etmeleri talep edilmişti.
Nilüfer Belediyesi 15 Temmuz 2014 tarihinde plan değişikliğine itiraz ederek iptalini istemiştir. Aynı itirazın Büyükşehir Belediyesi tarafından da yapılarak Bursa halkına ve doğasına karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz, talep ediyoruz.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Bursa Eş sözcüleri
Mediha Özdemir - Yüksel Akgün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder